Известие

Collapse
No announcement yet.

VDC проблем ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• VDC проблем ?

По време на движение ми се появи този символ. Поведението на автомобила не се промени и така продължих още 20 км. Символът не угасваше през цялото време. След угасянето на двигателя символът не се появи повече. За какво става въпрос и какво трябва да се направи? Колата е AR Crosswagon Q4.
    Attached Files
    Last edited by vilika1973; d.m.y г., 20:13.

Първоначално публикувано от vilika1973 Покажи съобщение
    По време на движение ми се появи този символ.Поведението на автомобила не се промени и така продължих още 20 км. символа не угасваше през цялото време.След угасянето на двигателя символа не се появи повече .За какво става въпрос и какво трябва да се направи?Колата е AR Crosswagon Q4
    Трябва да ти се е запалил на таблото (оборотомера). Сам ли беше или и с АБС-то. Виж каква грешка е записал и после ще коментирам. Имам едно наум, но ми трябва още инфо

Comment

Като грешка ли ти излезе или предупреждение? Ако си влязъл малко по силно в някой завой. Ако е като грешка и ти свети само лампата на VDC-то, почисти буксата на YAW сензора. При 147-цата имах проблем с VDC-то и там беше проблема. Може и да е от друго, но ти казвам при мен от кое изкачаше грешка във VDC-то. Ако си правил нещо по волата също може да е от там. Най-добре виж на диагностика какво е записало.
      Last edited by zombiran; d.m.y г., 13:26.

Comment

Появи се по Шипка нагоре,доста я бях настъпал.Светнаха лампата която,е на километража и съобщение на бордкомпа едновременно,които стояха до гасене на двигателя.

Comment

Появи се по Шипка нагоре,доста я бях настъпал.Светнаха лампата която,е на километража и съобщение на бордкомпа едновременно,които стояха до гасене на двигателя.
          Виж за записана грешка, т.е. диагностика на АБС-а

Comment

Смени си "стоп-машинката". Както каза и Alex_26 - закачи колата на диагностика и вижте за грешки в АБС модула (може и някой сензор да се ебава). Самата стоп машинка се намира в горната част на педала на спирачката. Евтина е - 20-тина лева клиентска цена.
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
              Смени си "стоп-машинката". Както каза и Alex_26 - закачи колата на диагностика и вижте за грешки в АБС модула (може и някой сензор да се ебава). Самата стоп машинка се намира в горната част на педала на спирачката. Евтина е - 20-тина лева клиентска цена.
              А може и куплунг. Някой седеше ли до теб с протегнати крака?
              Last edited by Alex_26; d.m.y г., 15:01.

Comment

Ако е от стоп машинката би трябвало да светва и abs и ръчната, според мен. Поне при мен така светеше, след смазване на основата на педалите. Пластината не притискаше машинката след сглобяването. @Vilika, след като изгаси двигателя излизала ли е пак тази грешка или е било единичен случай.
                Last edited by zombiran; d.m.y г., 15:23.

Comment

След гасенето на двигателя не се появи повече грешката.
                  Last edited by vilika1973; d.m.y г., 20:15.

Comment

след гасенето на двигателя не се появи повече грешката
                    Това го написа. Не е гаеанция, че пак няма да се появи. И аз не муобръщах внимание на времето, докато в един дълбок сняг не останах и без АБС

Comment

Акумулаторът читав ли е? Проверете го с вилка и като цяло зареждането.

Comment

Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщение
                        От акумулатор не светва VDC, a c

---------- Post added at 06:39 ---------- Previous post was at 06:39 ----------

Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщение
                        От акумулатор не светва VDC, a цяла комбинация от лампи, ако изобщо светне грешка

Comment

При мен се появява когато нацеля някоя по-голяма дупка.Спирам,гася колата и се маха.

Comment

При мен имаше същите симптоми. Воланът ми обаче, при прави предни гуми напред, не стоеше центриран, а беше накриво, все едно завивам наляво. След стенд и оправяне на положението на волана, повече нито веднъж не ми е светнал VDC. Обяснявам си го с положението на YAW- сензора на волана. Дали е така, някой по-запознат да обясни. С колегата от Габрово вече се чухме. Споделям опит за останалите колеги от форума.
                            Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                            Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                            Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

след диагностика се установи грешка сензорза положение на автомобила по вертикалната ос.

Comment

Working...
                              X